Nieuws

Datum bericht: 23-03-2015

 

Dat de mensport een sport is van en voor ouderen is al enige tijd een verouderde gedachte. Dat bleek ook vandaag.

Het is opvallend dat vooral op dit kampioenschap de jongeren de overhand hadden. Ook het dressuur en vaardigheid rijden begint bij hen steeds meer te leven.
En vandaag waren er menners bij die met een dubbel kampioenschap naar huis gingen, zoals Melanie van de Bunt, die zowel bij de enkelspan pony's (klasse L) als bij de tweespannen (klasse L) in de dressuur kampioen werd.
Maar ook een menner die vandaag zelfs met 3 kampioenschappen naar huis ging, namelijk Suzanne Roman. Zij werd kampioen is de klasse B enkelspan pony's dressuur én in de klasse L enkelspan pony's vaardigheid én in de klasse Z enkelspan pony's vaardigheid!

In de B-dressuur is reservekampioen geworden Wilner Vervat met zijn pony Ronny.

Menvereniging Noord-Veluwe heeft een prima kampioenschap georganiseerd en de kampioenen en alle menners die vandaag hun beste beentje voor hebben gezet kunnen terug kijken op een geslaagde dag.

 
 
 

Datum bericht: 16-03-2015

Clinic Gerard Leijten.
Op 30 en 31 maart zal Gerard Leijten een clinic verzorgen aan onze leden.
Wij nodigen iedereen uit om deze dagen te komen kijken.
Het belooft een leerzaam weekend te gaan worden

Datum bericht: 16-03-2015

Midden Nederland Outdoor Cup
9 mei Kapel-Avezaath
6 juni Lexmond
4 juli Nieuwegein
18 juli Lexmond
8 augustus Utrecht 
Let op zorg voor tijdige inschrijving en betaling. 
 

Datum bericht: 16-03-2015

Wij willen feliciteren een aantal leden van onze club die hebben gereden, ondestaand het bericht op mendistrict oost.

 

Nieuwe kampioenen dressuur en vaardigheid district Oost

14 maart 2015

Op het dressuur- en vaardigheidsdistrictskampioenschap van Mendistrict Oost dat zaterdag 14 maart bij het Veluws Ros in Ermelo werd gehouden, zijn de nieuwe kampioenen van district Oost gehuldigd. Burgemeester van Ermelo, de heer Baars, reikte de prijzen uit. Henk Oosterink werd kampioen bij de ZZ dressuur en Piet de Ronde bij de Z/ZZ vaardigheid.

De jury, bestaande uit de heer Peter Bonhof en de heer Herman van den Bosch, was vooral verrast door de dressuurcombinaties in de lagere klassen. Rik van Drie (Voorthuizen) reed met de Fries Tinelly, die vorige week nog de Kür op muziek won met Simone van Drie aan de leidsels, in een B proef het hoogste percentage bij elkaar, nl. 71,42%. Rik van Drie, die Tinelly al langere tijd onder het zadel rijdt, is dit jaar januari pas begonnen met het wedstrijdmennen: "Als je een B proef ziet denk je; ‘wat simpel’, maar omdat je als menner je been- en zithulpen mist is het juist moeilijker”. Erma Bast (Nijkerkerveen) won de rubriek L dressuur met Unero F. Janneke den Hartog (Ingen) was bij de M dressuur de beste met haar fraaie Friese 7-jarige merrie Anke van de Lage Landen. Wim Veldboom (Zeewolde), voorzitter van mendistrict Oost, won met Veldstar Sando de Z rubriek. Henk Oosterink (Lunteren) was de beste in de ZZ rubriek met zijn sensibele merrie Dream Star (v. Dream Catcher). Zelf was hij echter niet tevreden met zijn proef: "Ze stond onvoldoende aan de hulpen en kan beter dan dit.”

Vaardigheid
De zeer technische vaardigheid leverde geen enkele foutloze ronde op. Parcoursbouwer Jan Hofmeijer betreurde dat: "Natuurlijk zie je liever dat een deel foutloos rijdt en dat er een barrage is.” De enige menner die alle ballen liet liggen was Rens Hofstede in de L rubriek met Alex. Iris Schutterd (Nijverdal) trok in deze grote rubriek aan het langste eind, door als één van de weinigen binnen de tijd te finishen met slechts 1 afgeworpen bal. Ze reed het parcours met de grote Rheinlander Itam Vedakki grotendeels in galop: "Dat is zijn makkelijkste gang, dus dat heb ik bewust gedaan. In draf gaat hij teveel slingeren.” Piet de Ronde (Asch) schreef de Z/ZZ rubriek op zijn naam met Mr. Bojangles: "Nadat ik de eerste bal eraf reed ben ik gas gaan geven. Ik vond het belangrijk om binnen de tijd te finishen en dat is gelukt.” Albert Hooijer (Oene) was met zijn Tinker Amy de beste combinatie in de M rubriek.

Uitslagen
B dressuur
1. Rik van Drie (71,42%)
2. Gerard Ogink (66,83%)
L Dressuur
1. Erma Bast (68,25%)
2. Elsbeth Broekhuis (66,67%)
M dressuur
1. Janneke den Hartog (63,75%)
2. Melina Timmermans-Bouman (62,5%)
Z Dressuur
1. Wim Veldboom (64,49%)
ZZ Dressuur
1. Henk Oosterink
2. Jeannette Veldboom

L Vaardigheid
1. Iris Hutterd
2. Adri Kros
M Vaardigheid
1. Albert Hooijer
2. Petra de Graaf
Z/ZZ Vaardigheid
1. Piet de Ronde
2. Judian Zaaier

 
  

Reglementswijzigingen per 1 april 2015: klik op deze tag om de laatste wijzigingen te kunnen lezen :  https://www.knhs.nl/disciplines/mennen/disciplinereglement-mennen-en-mendurance/

  

Datum bericht: 25-11-2013
Startlijst en parcourstekening Betuwecup 29/30 nov.2013 is te bekijken onder
het kopje mennen / wedstrijden en op www.startlijsten.nl
 
Datum bericht: 02-11-2013
Bakbezetting indoor BETUWECUP
 
Beste Leden,
In verband met de te houden Betuwecup zal zowel de binnen als buitenbak bezet zijn op de volgende datums.
Donderdag 28 november 2013 vanaf 12.00 uur t/m zondag 1 december 2013 tot ong. 17.00 uur
Donderdag 9 januari 2014 vanaf 12.00 uur t/m zondag 12 januari 2014 tot ongeveer 17.00 uur
 
Graag hiermee rekening houden.
 
Datum bericht: 31-10-2013
Beste menleden,

Graag willen wij u uitnodigen voor een vergadering van de menners.
Deze is gepland op woensdag 13 november 2013 in de kantine van de Roskam,
aanvang 20.00 uur.
Als u nog agenda punten heeft kun u die mailen naar roskam@live.nlGroeten Teun Zaaijer en Henny de Kruijff.
 
 
Datum bericht: 31-10-2013
Hallo menner,

het winterseizoen is weer begonnen en de meeste menners willen graag binnen in en uitspannen.

Om dit mogelijk te maken vraag ik u, om u menwagen pas naar binnen te halen als u in moet spannen en direct daarna hem weer naar buiten te rijden.
 
Ook willen wij geen paarden en pony's meer voor de openslaande deur binnen hebben, zodat iedereen gemakkelijk de bak in en uit kan rijden.Groeten Judian Zaaijer.